|
www.indiani-diskuse.cz
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
ToVor Začínající přispěvatel

|
Zaslal: st říjen 26, 2011 12:53 pm Předmět: Indiáni a tetování |
|
|
Ahoj, docela by mě zajímalo, jak to vlastně bylo u indiánů s tetováním. Z toho, co jsem zatím našel, usuzuju, že bývalo běžnější spíš třeba u Irokézů, než u plání, ale nejsem si vůbec jistý... Hodně by mě zajímaly vzory, ale zatím jsem našel jenom obrázky, ze kterých se to jen velmi težko určuje... Nemáte někdo nějaké fotografie, na kterých by bylo lehčí tetování rozpoznat? Nebo alespoň, jestli nevíte co a na kterých místech se indiáni nechávali tetovat? Budu vám moc vděčný za cokoliv, co se tohoto tématu týká... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Savage Občasný přispěvatel

|
Zaslal: st říjen 26, 2011 1:14 pm Předmět: |
|
|
Na pláních koncem 19. století to s tetováním už nebylo moc slavné. Vyšlo z módy. Pro představu jak to bývalo doporučuji Bodmerovy obrazy Hidatsů a Mandanů. Ani u žen nepřetrvalo ač bylo dříve běžné (takové ty čárky na bradě a kolečka na čele a tak) _________________ *****A má ryba vodotěsnou p.del?***** |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ToVor Začínající přispěvatel

|
Zaslal: pá říjen 28, 2011 10:54 am Předmět: |
|
|
ok, díky za info |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete připojit soubor na tomto fóru Můžete stahovat soubory z tohoto fóra
|
|