Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
thate win Občasný přispěvatel

|
Zaslal: st leden 11, 2017 5:40 pm Předmět: Thaté win |
|
|
Moje prvé jednodielne" lesácke" mokasíny pre "súkmeňovca ". Materiál : mozgovka, ostne, hlinka, bavlnená niť (nemám takú dlhú a dobrú šlachu). Nie je to presná replika - vzor je môj, samozrejme inšpirovaný dobovými obrázkami...
Aj keď to bola dosť hrubá a vypraná mozgovka, tak sa stejnak pri vyšívaní roztiahla a preto tá mokaska pekne nekopíruje tvar nohy, ale ten pre koho to je, má nohu o 2 čísla vačšiu, tak to hádam ušlape do správneho tvaru...
Uvítam Vaše pripomienky
Popisek: |
|
Velikost souboru: |
149.2 KB |
Shlédnuto: |
4020 Time(s) |

|
|
174.5 KB |
4020 Time(s) |

|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Občasný přispěvatel

|
Zaslal: pá leden 13, 2017 9:20 pm Předmět: |
|
|
Mne sa páčia a súdiť ja nebudem lebo si na to netrúfam. Kto je ten šťastný sukmeňovec
_________________ Na cestě sa chovej tak, jako bys se plížil za zveří, nepřítele musíš spatřit první |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: so leden 14, 2017 9:30 am Předmět: |
|
|
tie mokasíny sú pre Luboša "mohawka "(od piešťan). No do starej doby zrovna nie sú , ale to ani nebolo mojím zámerom...budem mu robiť ešte jedny, koža bude čierna + urzon - pokúsim sa o dobovejšie farby aj vzor
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eagle-Eye Administrátor

|
Zaslal: so leden 14, 2017 10:45 am Předmět: |
|
|
Já lesním věcem nerozumím, ale mně se ty mokasíny líbí. Víceméně jsou to první quillované lesní mokasíny, co jsem u nás viděl. Dobrá práce.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Občasný přispěvatel

|
Zaslal: so leden 14, 2017 9:40 pm Předmět: |
|
|
thate win napsal: | tie mokasíny sú pre Luboša "mohawka "(od piešťan). No do starej doby zrovna nie sú , ale to ani nebolo mojím zámerom...budem mu robiť ešte jedny, koža bude čierna + urzon - pokúsim sa o dobovejšie farby aj vzor  |
Ježiš pecka Mohawk s tým som sa už roky nevidel takze on take pekne bude mat tak tomu závidím
_________________ Na cestě sa chovej tak, jako bys se plížil za zveří, nepřítele musíš spatřit první |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Píta Ominí Občasný přispěvatel

Založen: 5.2.2007 Příspěvky: 374 Bydliště: Přílepy (u Holešova)
|
Zaslal: ne leden 15, 2017 10:36 am Předmět: |
|
|
Jsou krásné, mě se líbí, ale také nejsem odborník na věci lesních indiánů. Příště zkus černonožské mokasíny
_________________ LBH - Sedící Býk : Custer 1:0 |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá leden 20, 2017 8:59 pm Předmět: Tabakové vrecúško |
|
|
Kým sa dostanem k tým ďalším lesáckym mokasínam, tak ma napadlo, že sem zavesím vrecúško na tabak a malú fajočku. materiál : mozgovka, ostne,bavlnená niť. (tie hnedé sú farbené z vlašských orechov, červená je marena farbiarska, a oranž neviem - ale asi potravinárska farba). Strapce (třásne) sú z mojej starej legíny a vzor je z mojej hlavy. Uvítam vaše komenty.
|
141.86 KB |
3934 Time(s) |

|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eagle-Eye Administrátor

|
Zaslal: ne leden 22, 2017 6:24 pm Předmět: |
|
|
To máš podle nějakých předloh, nebo vlastní fantazie?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po leden 23, 2017 8:11 am Předmět: vrecúško |
|
|
Nie je to podla predlohy. Väčšinou ma vyšívka napadne a už ju len farebne doladím a použijem, tak aby mala svoj význam. ale v prípade,že niečo chcem spraviť rýchlo - tak samozrejme hľadám inšpiráciu v dobových fotkách - ale nakoniec ten vzor (kríž, kopec, štvorec), použijem tak, aby to presne nekopírovalo originál. Nikdy som výrobky nekopírovala - mám na to svoje dôvody. Takže čakám sprchu o nedobovosti
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eagle-Eye Administrátor

|
Zaslal: po leden 23, 2017 6:09 pm Předmět: |
|
|
Já už dobovost řeším jenom s těmi, kteří o to sami mají zájem. Pokud lidi vymýšlí vlastní fantazie a vyhovuje jim to, proč ne, nicméně nemám co bych jim k tomu řekl.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: so únor 18, 2017 6:24 pm Předmět: mokasíny 2 |
|
|
Tak tú sú ďalšie mokasíny z "mojej dielne". Po rôznych špekuláciách a rozhovoroch s Danom Polákom som to nakoniec nechala takto jednoducho , v hesle " menej je niekedy viac "
Materiál : mozgovka farbená dubovou kôrou + zelenou skalicou , ostne ofarbené marenou,bavlnená niť.
|
137.06 KB |
3796 Time(s) |

|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eagle-Eye Administrátor

|
Zaslal: ne únor 19, 2017 6:58 pm Předmět: |
|
|
Hezké, jak barvíš tu kůži? Máš nějaký osvědčený postup? Někde jsem četl, že se dají použít i ořechové slupky.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po únor 20, 2017 8:39 pm Předmět: farbenie kože |
|
|
Ahoj, žiaden overený postup nemám - keď som sa pýtala Dana, poradil tú dubovú kôru + zelená skalica (riadne dobové, že ? ). Určite funguje aj ten orech, jelša, ...ale teraz v zime som uvarila tú kôru, dala do toho skalicu a nechala tam namočenú kožu asi dva dni. Keď to vyschlo, tak to vypadalo ako šedá zváračská zástera (otras) tak som to ešte namastila, nech to trochu stmavne a pomohlo. Ale inak na kožu ak vôbec, tak používam klasiku : hlinky + tuk.
Btw, aby boli takéto mokasíny dobové, bývalo okolo tej vyšívky ešte také quillové tenké lemovanie .
|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: ne červenec 23, 2017 6:03 pm Předmět: plášť |
|
|
Od jedného svojho "žiaka" som dostala dosť veľkú jelenicu , tak som si z nej spravila plášť.
materiál : mozgovka, farba + glej,ostne farbené s orechom a marenou, pony beads, šlacha.
|
210.32 KB |
3401 Time(s) |

|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |