Vaření
Vaření
Cau. Hele napadlo me ze by tohle tema mohlo bejt dost uzitecny, ale nevedel sem kam ho zaradit. Kdyby mel nekdo nejakej fajn, jednoduchej recept tak sem s nim. Ja bouzel zatim nic moc nezkusil, jenom susim maso.
-
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 151
- Registrován: stř úno 14, 2007 12:43 pm
- Bydliště: Pečky, Kolín
Notoricky známá a dobrá kuchařka je na www.indiancorral.cz
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 151
- Registrován: stř úno 14, 2007 12:43 pm
- Bydliště: Pečky, Kolín
Placek se dá udělat plno druhů- i ty kukuřicový pokud je umíš udělat jsou dost jedlý- teda pokud nejseš z těch co mají chleba jen na utírání mastných prstů.
Pěkně propečený placky( mouka voda prášek do pečiva sůl a máš-li vejce nebo mlíko) vydrží týden, nejlepší jsou druhý den.Skladovat zabalený v plátně.
A ted to hlavní- zahod pánvičku a olej! ccccccccccchutnou placku co dlouho vydrží upečeš nasucho na plátu z kamen, kusu železa nebo placatým šutru. Myslím že toto je i dobový postup. Placky musí být slaboučké, tak půl cm např. vyválené flaškou na prkýnku.Pečeš sotva minutu
Anebo si kup v Albertu Libanonský chleba, je to skoro ono
Dobrý placky se poznají tak, že se po nich zapráší. Na dva prsty tlustý sádlem nacucaný podle mě do týpí nepatří- měli snad Indusové Lukanu nebo sádlo?
Pěkně propečený placky( mouka voda prášek do pečiva sůl a máš-li vejce nebo mlíko) vydrží týden, nejlepší jsou druhý den.Skladovat zabalený v plátně.
A ted to hlavní- zahod pánvičku a olej! ccccccccccchutnou placku co dlouho vydrží upečeš nasucho na plátu z kamen, kusu železa nebo placatým šutru. Myslím že toto je i dobový postup. Placky musí být slaboučké, tak půl cm např. vyválené flaškou na prkýnku.Pečeš sotva minutu
Anebo si kup v Albertu Libanonský chleba, je to skoro ono
Dobrý placky se poznají tak, že se po nich zapráší. Na dva prsty tlustý sádlem nacucaný podle mě do týpí nepatří- měli snad Indusové Lukanu nebo sádlo?
- vlk
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 305
- Registrován: stř bře 28, 2007 11:41 am
- Bydliště: Slovensko/Prešov
na planach mali "sadlo" z bizonov (teda skor loj). v knihe Pretty Shield samotna indianka casto spomina tuk z chrbta bizona a pise o nom stale, ked sa chce zmienit, ako dobre im bolo. myslim ze to pchali do vsetkeho, do coho sa dalo, kedze tuk je energeticka bomba.
co sa tyka receptov, zaujima ma kniha: A Taste of Heritage: Crow Indian Recipes and Herbal Medicines, ale asi ju nikto nema, co? popis na amazon.com vyzera celkom dobre...
co sa tyka receptov, zaujima ma kniha: A Taste of Heritage: Crow Indian Recipes and Herbal Medicines, ale asi ju nikto nema, co? popis na amazon.com vyzera celkom dobre...
Co např. fazole (i na AMNH je ukazují a ještě jiné bobule)) s "bizoní" slaninou a když uvařené fazole rozmačkáš, je to něco jako chleba-mňamky, nedám na ně dopustit, můžu je každý den. Nebo rýži, brambory, další pochutiny brusinky, rozinky. Něco napsal i K. May, to jen na okraj.Veen píše:ano ano, to rozhodne je. ..........ma jeste nekdo nejakej super napad? (neco jedlejsiho pleas)
Ogen