wičaša hayčaša píše:Také kdysi ve starých dobách se říkalo,že se na to používaly rozvařené bizonní oči.Ale nevím co je na tom pravdy.Nic víc o tom nevím.
Nikoli rozvarene, ale syrove. Pouziva se jejich tekuty obsah cili sklivec coz je vazka slana tekutina. Inuiti to povazovali za lahudku a Indosi tim natirali nabytek )
Máte někdo zkušenosti s uchováváním opunciového vývaru?
Normálně v petce se mi zkazil... předpokládám, že v mrazáku už by měl vydržet a zároveň svoje vlastnosti zachovat, ale rád si přečtu zkušenosti ostatních.
Předem díky za postřehy.
Nakonec tenkrát zvítězilo zavaření. Teď o víkend jsem odvíčkoval, povařil a vývar fungoval jako čerstvě uvařený.
Vřele doporučuji, v mrazáku místo nebylo (znáte to, mozek, kuna a tak )