pruty na lenošku
pruty na lenošku
Má smysl jít ještě na pruty,když už jsem viděl první kočičky?na těch prutech myslím. witko
veverka je nesvědomitý zákeřník
Proč ne? Ale musíš je řezat obsidiánovým nožem vykouřeným v čtyřprameném copu sladké trávy, za úplňku 29.února. Jedině takové a žádné jiné pruty se můžou používat na černonožskou lenošku, pokud už hrozí že na nich vyrazili kočičky.
Jo, málem bych zapoměl - jestli nad tebou nebude kroužit orel a za potokem houkat sovice sněžná, je to na nic a můžeš se jít domů dospat.
Jo, málem bych zapoměl - jestli nad tebou nebude kroužit orel a za potokem houkat sovice sněžná, je to na nic a můžeš se jít domů dospat.
-
- Občasný přispěvatel
Já loni byl na proutkách až po velikonocích, a v pohodě... Alespoň se lépe loupaly Ale nic nade mnou nelítalo, a za potokem řádily jen dvě hrdličky, tak nevím
Kdy děláte vlastní lenošku? Z čerstvých prutů, nebo po vyschnutí?
Já zkoušel obojí a za čerstva mi to šlo líp a i líp to dopadlo...
Kdy děláte vlastní lenošku? Z čerstvých prutů, nebo po vyschnutí?
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
- Občasný přispěvatel
Zkousel jsem taky oboji, ale kdyz jsem pruty nechal vyschnout, nedaly se oloupat a nepomohlo ani namaceni.Idealni je, je oloupat,napevno svazat do otepi ,nechat vyschnout a pak pokracovat v dile.Métá?xestse Ohnéssese píše: Kdy děláte vlastní lenošku? Z čerstvých prutů, nebo po vyschnutí?
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
-
- Občasný přispěvatel
To jo, mně se osvědčilo oloupat, vyrobit lenošku, smotat a pevně svázat, a nechat vyschnout... Přišlo mi to lepší, než je nechat schnout v otepích...Savage píše:Zkousel jsem taky oboji, ale kdyz jsem pruty nechal vyschnout, nedaly se oloupat a nepomohlo ani namaceni.Idealni je, je oloupat,napevno svazat do otepi ,nechat vyschnout a pak pokracovat v dile.
Ale je pravda, že jsem nikdy nedosáhnul absolutně rovných prutů (např. Bobříkovi lenošky vypadají jako soustružené, i když nejsou...), ale na sezení mi ten můj výsledek bohatě stačil
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
Tak Vám teda Ď. To bude dílo. I ptal sem se duchů lesa, kdy lenoška bude nejkrásnější, hlas jim zjihl a to tajemství nevyzradily. I ptal sem se duchů ryb, ani hláska. I zeptal jsem se skříňky ďáblovy a nalezl vytouženou odpověď. tvá chvíle přijde za 57 let, řekl On. Asi si pořídím rybářskou židličku, nebo coby vykuk, jsa od mládí nucen dělat kompromisy,vykouřím ji dvakrát. Jdu štípat obsidián, zlanařím sokolníky. Witko
veverka je nesvědomitý zákeřník
-
- Občasný přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
Re: Lenoška
Osobne mam docela dobrou zkusenost s hlinkami a tukem.Neni od veci vysledny produkt lehce zaudit, pote se barva kupodivu ani nijak zvlast neotira a na drevu drzi. I kdyz na ty lenosky....hm je to asi vice namahane...no uvidime co nam reknou ti kdoz lenosky barvi.honza píše:Můžu někoho poprosit o radu jak barvit pruty u lenošek. Využíváte hlinky nebo rostlinná barviva? Moc díky Honza
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
V čem je problém?? Prostě to něčím natři a uvidíš. Hlinky máš nejdostupnější a pokud se to dobře zafixuje, třeba za tepla tukem, nevidím důvod proč by to nemělo držet.
Jestli chceš, aby to sichr drželo a nebazíruješ na detailech, použij barevnou tuž nebo inkoust.
Tady to není Mateřídouška nebo Sluníčko. Předpokládal bych od zůčastněných trochu té vlastní iniciativy.
Jestli chceš, aby to sichr drželo a nebazíruješ na detailech, použij barevnou tuž nebo inkoust.
Tady to není Mateřídouška nebo Sluníčko. Předpokládal bych od zůčastněných trochu té vlastní iniciativy.