Sušené mäso
Sušené mäso
Sem prosím písať všetky rady a skúsenosti ako doma v dnešných podmienkach pripraviť sušené mäso ?
Na cestě sa chovej tak, jako bys se plížil za zveří, nepřítele musíš spatřit první
Jde o domácí podmínky ?
tak to potom jednoznačně vede sušička na ovoce, ikdyž je z ní maso příliš suché a lámavé. to se ale spraví když maso vezmeš ven v látkovém pytlíku, nasákne se bude akorát.
Dříve jsem maso sušil doma v plynové troubě,odtud vycházelo maso mnohem chutnější ale bylo to časově náročné a docela nebezpečné- musíš nastavit troubu tak málo aby plamínek sotva hořel a nechat dvířka pootevřený no a pak stačí průvan a zhasne to...
Ale kdo dneska ještě má plynovou troubu, že?
A sušička je za pár šupů
tak to potom jednoznačně vede sušička na ovoce, ikdyž je z ní maso příliš suché a lámavé. to se ale spraví když maso vezmeš ven v látkovém pytlíku, nasákne se bude akorát.
Dříve jsem maso sušil doma v plynové troubě,odtud vycházelo maso mnohem chutnější ale bylo to časově náročné a docela nebezpečné- musíš nastavit troubu tak málo aby plamínek sotva hořel a nechat dvířka pootevřený no a pak stačí průvan a zhasne to...
Ale kdo dneska ještě má plynovou troubu, že?
A sušička je za pár šupů
-
- Začínající přispěvatel
- Příspěvky: 17
- Registrován: stř úno 13, 2008 7:55 am
- Bydliště: Havířov
Sapazi píše:Jde o domácí podmínky ?
tak to potom jednoznačně vede sušička na ovoce, ikdyž je z ní maso příliš suché a lámavé. to se ale spraví když maso vezmeš ven v látkovém pytlíku, nasákne se bude akorát.
Dříve jsem maso sušil doma v plynové troubě,odtud vycházelo maso mnohem chutnější ale bylo to časově náročné a docela nebezpečné- musíš nastavit troubu tak málo aby plamínek sotva hořel a nechat dvířka pootevřený no a pak stačí průvan a zhasne to...
Ale kdo dneska ještě má plynovou troubu, že?
A sušička je za pár šupů
Snad nejsem jedna z posledních, která vlastní plynovou troubu - právě se chystám sušit, tak snad nebouchnu
Recepis na susene maso sezeneme na googlu staci tam naptlouci beef jerky a mame tam plno navodu a jasne i vyhledavac seznamu by to tez mohl najit. Ja pouzivam google .Rozhodne bych si koupil el troubu na vysusovani ---na slunecni troubu je ve stredni Evrope moc slabe Slunce ,ale v Recku by dobre fungovala .....
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 373
- Registrován: pon úno 05, 2007 8:44 pm
- Bydliště: Přílepy (u Holešova)
- Kontaktovat uživatele:
-
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 220
- Registrován: čtv dub 10, 2008 11:04 am
- Sukawikasa
- Začínající přispěvatel
- Příspěvky: 44
- Registrován: čtv dub 08, 2010 9:55 am
HAU KÓLA!
Zeptám se opět na banalní otazku
Jaké maso si mám koupit na vyrobu Jerky? je mi jasne ze jakekoliv
Ale pokud bych chtěl hovězí, tak jaká "část zvířete" je na to nejlepší?
Jestli kýta, hřbet, plecko apod.
Samozřejme bych nerad kupoval svičkovou jde mi také trochu o poměr "cena/výkon"...
Díky za rady...
Mějte se krásně!!!
Zeptám se opět na banalní otazku
Jaké maso si mám koupit na vyrobu Jerky? je mi jasne ze jakekoliv
Ale pokud bych chtěl hovězí, tak jaká "část zvířete" je na to nejlepší?
Jestli kýta, hřbet, plecko apod.
Samozřejme bych nerad kupoval svičkovou jde mi také trochu o poměr "cena/výkon"...
Díky za rady...
Mějte se krásně!!!
Když nečekáte nic dobrého, nečekejte. - Gabriel Laub
Nic není samo o sobě ani dobré, ani špatné. Záleží na tom, co si o tom myslíme. - Shakespeare William
Nic není samo o sobě ani dobré, ani špatné. Záleží na tom, co si o tom myslíme. - Shakespeare William
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 373
- Registrován: pon úno 05, 2007 8:44 pm
- Bydliště: Přílepy (u Holešova)
- Kontaktovat uživatele:
- Sukawikasa
- Začínající přispěvatel
- Příspěvky: 44
- Registrován: čtv dub 08, 2010 9:55 am
HAU KÓLA!
Tak sem prave dodelal svoje prvni suseny maso a je moc dobry...
Koupil sem hovezi plec, nakrajel na platky, nalozil pres noc do koreni a dnes za pouhych 5 hodin ususil. Vubec nechpu jakto ze to bylo tak rychle. Vsude sem se docetl ze to bude aspon 10 hodin.
Kazdopadne si myslim ze je to tim ze sem platky masa "rozklepal" palickou na maso.
Pri krajeni se mi nepovedly uriznout rovnomerne tluste platky a tak sem je "rozmlatil" na tenoucke placicky palickou na maso. Dle meho to hodne napomohlo zkratit dobu suseni...
Jinak sem susil v plynove troube na minimum, sul sem vynechal a jako koreni sem pouzil smes koreni na "gyros"(vele doporucuju!)
Mejte se krasne!!!
Tak sem prave dodelal svoje prvni suseny maso a je moc dobry...
Koupil sem hovezi plec, nakrajel na platky, nalozil pres noc do koreni a dnes za pouhych 5 hodin ususil. Vubec nechpu jakto ze to bylo tak rychle. Vsude sem se docetl ze to bude aspon 10 hodin.
Kazdopadne si myslim ze je to tim ze sem platky masa "rozklepal" palickou na maso.
Pri krajeni se mi nepovedly uriznout rovnomerne tluste platky a tak sem je "rozmlatil" na tenoucke placicky palickou na maso. Dle meho to hodne napomohlo zkratit dobu suseni...
Jinak sem susil v plynove troube na minimum, sul sem vynechal a jako koreni sem pouzil smes koreni na "gyros"(vele doporucuju!)
Mejte se krasne!!!
Když nečekáte nic dobrého, nečekejte. - Gabriel Laub
Nic není samo o sobě ani dobré, ani špatné. Záleží na tom, co si o tom myslíme. - Shakespeare William
Nic není samo o sobě ani dobré, ani špatné. Záleží na tom, co si o tom myslíme. - Shakespeare William
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 373
- Registrován: pon úno 05, 2007 8:44 pm
- Bydliště: Přílepy (u Holešova)
- Kontaktovat uživatele: