srnčí kopýtka, mušle
-
- Začínající přispěvatel
- Příspěvky: 9
- Registrován: pon úno 05, 2007 8:12 pm
srnčí kopýtka, mušle
Poraďte mi prosím někdo postup, jak ze srnčího kopýtka vyrobit "kornoutek", který se pak používá jako ozdoba na indiánské oblečení.
Taky si nevím moc rady s tím, jak udělat do mušle dírku, aniž by mi polovička mušlí při tom popraskala. Jistě s tím máte někdo zkušenosti. Děkuji za každou radu.
Taky si nevím moc rady s tím, jak udělat do mušle dírku, aniž by mi polovička mušlí při tom popraskala. Jistě s tím máte někdo zkušenosti. Děkuji za každou radu.
-
- Začínající přispěvatel
- Příspěvky: 15
- Registrován: úte bře 27, 2007 2:26 pm
- Bydliště: Školní, Lány 27061
- Kontaktovat uživatele:
Mušličky
No já jsem to vymakala tak, že jsme někde sehnali takovou podložku pod hrnec (no v praxy asi na nic) a byly už provrtaný a nakonec vyšla jedna na 1kč tak docela dobrý, no a jednou jsem koupila náhrdelník z kaurí a vyšlo to taky celkem levně. No a jestli chceš dělat dirky tak zkus modelářskou vrtačku (brusku) já s tím dělám dírky do vajíček. Jinak krásný den!!!
Koláček
Re: srnčí kopýtka, mušle
Vrtej opatrne a případně chladit.Nesmí se to přehřát.Fakt opatrně.anunkhasan píše:Poraďte mi prosím někdo postup, jak ze srnčího kopýtka vyrobit "kornoutek", který se pak používá jako ozdoba na indiánské oblečení.
Taky si nevím moc rady s tím, jak udělat do mušle dírku, aniž by mi polovička mušlí při tom popraskala. Jistě s tím máte někdo zkušenosti. Děkuji za každou radu.
-
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 73
- Registrován: pát úno 23, 2007 12:42 pm
Re: srnčí kopýtka, mušle
Srnčí kopítka nejprve pár minut povař a pak nech schládnout ve vodě.Po té kopítka opatrně obřízni kolem kustky a pak tahej ven.anunkhasan píše:Poraďte mi prosím někdo postup, jak ze srnčího kopýtka vyrobit "kornoutek", který se pak používá jako ozdoba na indiánské oblečení.
Taky si nevím moc rady s tím, jak udělat do mušle dírku, aniž by mi polovička mušlí při tom popraskala. Jistě s tím máte někdo zkušenosti. Děkuji za každou radu.
-
- Začínající přispěvatel
- Příspěvky: 9
- Registrován: pon úno 05, 2007 8:12 pm
Re: srnčí kopýtka, mušle
Díky moc za radu. Přeji pěkný denwičaša hayčaša píše:Srnčí kopítka nejprve pár minut povař a pak nech schládnout ve vodě.Po té kopítka opatrně obřízni kolem kustky a pak tahej ven.anunkhasan píše:Poraďte mi prosím někdo postup, jak ze srnčího kopýtka vyrobit "kornoutek", který se pak používá jako ozdoba na indiánské oblečení.
Taky si nevím moc rady s tím, jak udělat do mušle dírku, aniž by mi polovička mušlí při tom popraskala. Jistě s tím máte někdo zkušenosti. Děkuji za každou radu.
- Hawran
- Začínající přispěvatel
- Příspěvky: 35
- Registrován: čtv bře 27, 2008 10:34 am
- Bydliště: Prešov
- Kontaktovat uživatele:
kopytka
ahoj
mohli by ste mi poradit, kolko je to tých pár minút pri varení kopýtok? Mám jelenie, odrezane od kosti tesne nad kopytkom, a ako ho treba potom vyrezať? vzaduje kožovitá časť, tú treba asi tiež odrezať, nie?
ďakujem za každu radu
mohli by ste mi poradit, kolko je to tých pár minút pri varení kopýtok? Mám jelenie, odrezane od kosti tesne nad kopytkom, a ako ho treba potom vyrezať? vzaduje kožovitá časť, tú treba asi tiež odrezať, nie?
ďakujem za každu radu
- OyunkeThanka
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 142
- Registrován: úte úno 06, 2007 7:40 am
Re: kopytka
Kopýtka povař, vezmi malý, úzký nožík a ještě za horka zevnitř kůstku dokola obřízni co nejhlouběji a vyloupni. Ber jednotlivé kousky co nejvíc horké. Jak chládnou jde to hůř.Hawran píše:ahoj
mohli by ste mi poradit, kolko je to tých pár minút pri varení kopýtok? Mám jelenie, odrezane od kosti tesne nad kopytkom, a ako ho treba potom vyrezať? vzaduje kožovitá časť, tú treba asi tiež odrezať, nie?
ďakujem za každu radu
OyunkeThanka
- vlk
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 305
- Registrován: stř bře 28, 2007 11:41 am
- Bydliště: Slovensko/Prešov
mam za sebou teraz asi 100 ratic a paratic (sparky a pasparky ) prevazne zo srncov a najlepsie sa mi osvedcil tenky plechovy pasik, siroky cca 8mm, dlhy asi 10cm, s rohmi obrusenymi do gulata. pride mi lepsi ako uzky noz, nehrozi totiz, ze poskodis rohovinu.
"kopytka" postupne skladujem v mraznicke, odtial ich proste zmrazene hodim do hrnca s vodou, necham varit az sa uvari koza (cca. hodinu, kludne aj viac, ked zabudnem, ze nieco v pivnici varim, len pozor, aby nevyvrela voda...), tu kozu potom oskraben plechom aby sa uvolnil okraj "kopytka" (ide to ale aj bez toho plechu). pokial kopytko neorezes, ale oskrabes, budes mat prirodzenejsi okraj kopytka, mne osobne sa to paci viac ako orezany okraj, ale to je vec vkusu. rozhodne ho mozes orezat/obrusit neskor, pokial sa rozhodnes inak...
pod ten okraj zasuniem ten plech. obidem to cele zvnutra, aby som oddelil rohovinu od kosticky (treba davat pozor, aby sa neposkodila spodna kozovita strana "kopytka", pokial ju chces nechat na rohovine), kosticku pomerne jednoducho vylupnem a popripade "kopytko" docistim zvnutra tym plechom.
ako pisal Oyunke, cim menej vychladne kopytko, tym lepsie, osvedcilo sa mi vybrat ho z horucej vody, osusit handrou a potom sa s nim da manipulovat aj ked je este horuce (popripade ho v tej handre drzim).
"kopytka" postupne skladujem v mraznicke, odtial ich proste zmrazene hodim do hrnca s vodou, necham varit az sa uvari koza (cca. hodinu, kludne aj viac, ked zabudnem, ze nieco v pivnici varim, len pozor, aby nevyvrela voda...), tu kozu potom oskraben plechom aby sa uvolnil okraj "kopytka" (ide to ale aj bez toho plechu). pokial kopytko neorezes, ale oskrabes, budes mat prirodzenejsi okraj kopytka, mne osobne sa to paci viac ako orezany okraj, ale to je vec vkusu. rozhodne ho mozes orezat/obrusit neskor, pokial sa rozhodnes inak...
pod ten okraj zasuniem ten plech. obidem to cele zvnutra, aby som oddelil rohovinu od kosticky (treba davat pozor, aby sa neposkodila spodna kozovita strana "kopytka", pokial ju chces nechat na rohovine), kosticku pomerne jednoducho vylupnem a popripade "kopytko" docistim zvnutra tym plechom.
ako pisal Oyunke, cim menej vychladne kopytko, tym lepsie, osvedcilo sa mi vybrat ho z horucej vody, osusit handrou a potom sa s nim da manipulovat aj ked je este horuce (popripade ho v tej handre drzim).
je ľahké byť odvážny z diaľky...