Lžíce z rohu
- Uhmi
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
Lžíce z rohu
Pokoušel sem se vyřezat lžíci z kravskýho rohu, ale hrozně to smrdí..co se s tím dá udělat, aby to nessmrdělo a dalo se s ní jíst???
HOWGH !
- OyunkeThanka
- Občasný přispěvatel
Re: Lžíce z rohu
Zkus před řezáním roh vařit - změkne. Zápachu se ale ani tak nevyhneš. Neboj, lžička časem vyčichne.Uhmi píše:Pokoušel sem se vyřezat lžíci z kravskýho rohu, ale hrozně to smrdí..co se s tím dá udělat, aby to nessmrdělo a dalo se s ní jíst???
OyunkeThanka
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě přijde, že roh přestal být cítit, když jsem obrousil ty vnější nehezké vrstvy. Pomáhá i kusem skleněného střepu roh brousit, ale pořád stejným směrem, a pak to doladit šmirglem. Když je roh vybroušen do finální podoby a dohladka ošmirglován, použiju pak nejjemnější šmirgl, který je určen k broušení zamokra, roh se pak krásně naleští. A nkonec ho trochu nahřeju nad sporákem a pak do něj vetřu olej, lněný, nebo i obyčejný, zas trochu nahřeju, aby se vsáknul a doleštím hadrrem nebo ubrouskem. Pak to nemsrdí ale voní po oleji. Děcka z toho jí a nikdy jim to ani nepřišlo, nesmrdělo. Co se týče rohu na pití a jak se zbavit pachu z něj po nalití vody, tak s tím zkušenosti nemám, ale když jsem z takového rohu pil u Černonožců po otní chýši, tak to trochu smrdělo taky, kolikrát ani roh nevypadal nějak extrémně krásně, a nikdy nám z toho nikomu nic nebylo Domnívám se, že to tenkrát indiáni moc neřešili také.
Zkusto zevnitř vybrousit kam až se dostaneš šmirglem, a uvidíš.
Zkusto zevnitř vybrousit kam až se dostaneš šmirglem, a uvidíš.
LBH - Sedící Býk : Custer 1:0
-
- Občasný přispěvatel