Ahoj, píšu diplomku na téma Severoameričtí indiáni (hlavně USA) a sháním informace především ze současného života těchto lidiček. Nemáte někdo tip na knížky, web nebo své vlastní zkušenosti? Opravdu bych uvítala jakoukoliv pomoc.
Sama jsem v Americe nebyla a proto si neumím udělat dobrou představu o současném životě, myšlení a dalo byse říci i "soužití s bělochy"..
Jakýkoliv návrh mi moc pomůže
Indiáni dnes
Bez dlouhodobe osobni zkusenosti teto problematice asi tezko porozumet,ale jen tak z hlavy knihy ktere to nastinuji:Mestecko Medicine River,Deset malych Indianku,Slysel jsem sovu zavolat sve jmeno,Kojoti stesk,Carovani s laskou, Dum z usvitu,trilogie Williama Eastlakea....je toho myslim dost z ceho cerpat.
Edit:jeste ta tlusta co napslaly zeny...pomozte nekdo
Edit:jeste ta tlusta co napslaly zeny...pomozte nekdo
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím se Savage. Osobně se domnívám, že je dost nešťastné psát diplomku na takové téma, protože to vždycky bude šíleně zobecněné, a taky si myslím, že psát něco o současném životě lidí, se kterými jsem nikdy nepřišel do styku, bude ve výsledku dost zkreslené. Otázkou je, k čemu má práce posloužit. Jestli budeš potřebovat něco konkrétního, napiš mi klidně SZ, třeba ti budu moct být nápomocen. Mám osobní zkušenost jen s lakotskými rezervacemi Cheyenne River a Pine Ridge, no a jestli budeš diplomku psát i po létě, tak i z rezervace Černonožců. Tak hodně zdaru.
LBH - Sedící Býk : Custer 1:0
Je to součást diplomky,rozhodně ne celá.. první část je spíše historie,kmeny,mapky.. atd. ale nakonec by to chtělo i současnost. Tzn. statistiky, data.. a poté i nějaké názory a v tom mám právě problémek. Samozřejmě se očekává obecnost nebo detailní popis jen jisté části kmene,rezervace, lidí.. chtít něco víc by už byla práce doktorská asi
Na ty knížky kouknu, některé už mám za sebou,ale některé jsou novinkou, takže děkuji moc moc
Taková představa "hudby budoucnosti" byla udělat s co nejvíce lidmi interview, samozřejmě těmi co ví o čem mluví (já se stále učím a ještě dlooohou budu učit a z těchto názorů a dojmů udělat nějaký výsledek.. právě proto jsem přišla, na radu jednoho človíčka, sem hrabat prstíčkem o pomoc
Na ty knížky kouknu, některé už mám za sebou,ale některé jsou novinkou, takže děkuji moc moc
Taková představa "hudby budoucnosti" byla udělat s co nejvíce lidmi interview, samozřejmě těmi co ví o čem mluví (já se stále učím a ještě dlooohou budu učit a z těchto názorů a dojmů udělat nějaký výsledek.. právě proto jsem přišla, na radu jednoho človíčka, sem hrabat prstíčkem o pomoc
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
Akorát že psát o indiánech Sev. Ameriky (obecně) je asi stejné, jako psát o Evropanech (obecně) - je toho prostě hrozně moc a zobecnit to znamená zminimalizovat, zúžit vše na encyklopedické pojmenování, což samo o sobě je škoda a takových knih už jsou mraky. Ono i kdyby sis vybrala jen jeden kmen, tak máš na několika stech stran stále o čem psát
Ale každopádně má nabídka platí, tak když budeš něco potřebovat, dej vědět a uvidím, co je v mých silách.
Ale každopádně má nabídka platí, tak když budeš něco potřebovat, dej vědět a uvidím, co je v mých silách.
LBH - Sedící Býk : Custer 1:0