koža
koža
Zaujímalo by ma, v akej miere prérijní indiání využívali pri výrobe strojovú alebo priemyselnú kožu(neviem či som to dobre pomenoval, ale myslím takú kožu ktorá je na povrchu lesklá a hladká)
ďakujem za odpovede
ďakujem za odpovede
Pokušam sa namoriť takuto kožu na hnedo a chcem ju pouzit na cvokovane puzdro, ale moc sa mi to nedari. Koza dost zle nasava to moridlo, skusal som to prejst brusnym papierom ako mi radil witko ale potom je vidno tahy brusnym papierom a nevizera to moc pekne. Neviem co by ste mi poradili, mam to nechat tak a puzit kozu taku bledu?Lebo vsetky puzdra co som videl su tmave tak neviem.
Alebo este by som mohol kozu obratit lesklou castou dnu a namorit len tu druhu drsnu cast, ta nasava dobre, ale neviem ci nebyva pri takychto puzdrach ten povrch praveze leskly a hladky...vdaka za rady
Alebo este by som mohol kozu obratit lesklou castou dnu a namorit len tu druhu drsnu cast, ta nasava dobre, ale neviem ci nebyva pri takychto puzdrach ten povrch praveze leskly a hladky...vdaka za rady
Není to zase tak složité, namořit hovězinu na tmavohnědo. Chce to mít
-dobré mořidlo (myslím, že lihové je lepší než vodou ředitelné)
-dobrou koncentraci (silnou)
-lihové mořidlo je třeba zahřát
-je třeba aplikovat více nátěrů, jeden nestačí
Takto dosáhneš libovolně tmavou barvu, šmirglovat to nemusíš, naopak myslím, že šmirglem poškodíš tu lesklou stranu.
Taky jsem s tím měl ze začátku problémy, ale po troše experminetování to šlo.
-dobré mořidlo (myslím, že lihové je lepší než vodou ředitelné)
-dobrou koncentraci (silnou)
-lihové mořidlo je třeba zahřát
-je třeba aplikovat více nátěrů, jeden nestačí
Takto dosáhneš libovolně tmavou barvu, šmirglovat to nemusíš, naopak myslím, že šmirglem poškodíš tu lesklou stranu.
Taky jsem s tím měl ze začátku problémy, ale po troše experminetování to šlo.
Chcel by som sa spýtať niekoho kto už takto farbil kožu, vyschne to niekedy úplne alebo to bude stále púšťat farbu? Farbil som takto kus kože asi tak mesiac dozadu a stále zafarbuje na hnedo keď po nej prejdem napr. handričkou.Take dobrou barvu ziskas namocenim do vyjeteho oleje.Pak to sice dlouho vysycha,musi se to vytirat, ale je to echt.
Ďakujem za odpoveď
-
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
S tím olejem nemám zkušenosti,ale použvám lihové mořidlo a během pár veřin to je suché.maverick píše:Chcel by som sa spýtať niekoho kto už takto farbil kožu, vyschne to niekedy úplne alebo to bude stále púšťat farbu? Farbil som takto kus kože asi tak mesiac dozadu a stále zafarbuje na hnedo keď po nej prejdem napr. handričkou.Take dobrou barvu ziskas namocenim do vyjeteho oleje.Pak to sice dlouho vysycha,musi se to vytirat, ale je to echt.
Ďakujem za odpoveď