Zdravím, nemáte někde zkušenost (praktickou nebo i teoretickou) s indiánskýma foukačkame? Teda myslím ty, které používají jihoameričtí pralesní indiáni (nevím jestli je používá ještě někdo jiný).
Zajímá mě výroba, druhy, použití atp.
Foukačky
- vlk
- Občasný přispěvatel
no ja sa priznam, ze s fukackou skusenost mam. nie sice indianskou, ale klasickou profesionalnou fukackou na uspavanie zvierat. bola dlha asi 1,5metra a "strielali" sme z toho na univerzite normalne v ramci praktickeho vyucovania. nastastie pre zvierata to ale bola len cvicna strelba na chodbe do kozenkoveho kresla.
aj ked to vyzera jednoducho, nieje to ziadna sranda!
aj ked to vyzera jednoducho, nieje to ziadna sranda!
je ľahké byť odvážny z diaľky...
-
- Začínající přispěvatel
Re: Foukačky
Krátký popis foukaček z encyklopedie.
Omluv ale kvalitu fotek, které nejsou v původní velikosti (moc s tím neumím pracovat), ale snad to přelouskáš
http://aenoheso.rajce.idnes.cz/M._Zeleny/
Omluv ale kvalitu fotek, které nejsou v původní velikosti (moc s tím neumím pracovat), ale snad to přelouskáš
http://aenoheso.rajce.idnes.cz/M._Zeleny/
-
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak je v indiánské encyklopedii uvedeno, že ji používali Čerokíjové, tak to je poměrně známé, ale k používání Irokézi bych prozatím byl docela skeptický... kromě pár nepříliš konkrétních zmínek v pochybné literatuře jsem to nikde potvrzené nenašel...
Nedávno jsem v nějaké knížce viděl článek přímo o foukačkách + pár stran věnovaných výrobě... jestli si vzpomenu co to bylo zač, tak to sem napíšu... a ten článek jsem si tuším i fotil, tak snad někde najdu fotky a bude to čitelné
Nedávno jsem v nějaké knížce viděl článek přímo o foukačkách + pár stran věnovaných výrobě... jestli si vzpomenu co to bylo zač, tak to sem napíšu... a ten článek jsem si tuším i fotil, tak snad někde najdu fotky a bude to čitelné
Re: Foukačky
Foukačky používali celkem dost ninjové,dělali je např. z bambusu ale to je už trochu jinej obor než indiánifreebeast píše:Zdravím, nemáte někde zkušenost (praktickou nebo i teoretickou) s indiánskýma foukačkame? Teda myslím ty, které používají jihoameričtí pralesní indiáni (nevím jestli je používá ještě někdo jiný).
Zajímá mě výroba, druhy, použití atp.
Najdeš to např. v knížce Tygří svitek ninjů z Koga
Chceš-li v přírodě přežít drž si své nástroje a zbraně v pořádku a dobrém stavu.