Rybí kůže
-
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 220
- Registrován: ned úno 11, 2007 7:32 pm
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Rybí kůže se fakt používá! v Quai Branly je třeba pěkný toulec tuším že odněkud od Mississippi. Hojně ji využívali Eskymáci... a co se udává, tak patří mezi nejpevnější kůže.maťo píše:múka, vajce, strúhanka a na rozpálený olej ....ale skús si pozrieť nejaké rybárske stránky...pokiaľ viem, pri preparácii celých rýb sa používa formaldehyd...ale to asi nepomôže...
Tuším že Lotta Rahme něco psala ve své knize, ale nemám teď čas to hledat...
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 373
- Registrován: pon úno 05, 2007 8:44 pm
- Bydliště: Přílepy (u Holešova)
- Kontaktovat uživatele:
- tom
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 348
- Registrován: stř úno 14, 2007 10:42 am
- Bydliště: Hůrka-Jeseník nad Odrou
- Kontaktovat uživatele:
no zkoušel jsem to po vánocích a mozkem nic moc ale fungoval mi recept ocet sůl,dělal jsem kapra,ale potřeboval by ještě odmastit a asi ještě jednu lázeň v octu ,ale jeví se mi to dost dobře ,jinak tak mám už vyčíněné i uhoře a bez problému,Jo ten kapr se musí očistit z obou stran(oškrábat kůži spíše za mokra )ůhoř stačil jen očistit masovku
na každů sviňu sa někde vaří voda
- tom
- Občasný přispěvatel
- Příspěvky: 348
- Registrován: stř úno 14, 2007 10:42 am
- Bydliště: Hůrka-Jeseník nad Odrou
- Kontaktovat uživatele:
http://reznik1.rajce.idnes.cz/lososi_ko ... ne_mozkem/
jde to aji mozkem akorád se po oškrábání musí pořádně vydrhnout saponátem
jde to aji mozkem akorád se po oškrábání musí pořádně vydrhnout saponátem
na každů sviňu sa někde vaří voda