zvířecí lopatka na vyhrabavání popela s ohniště
- tom
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
zvířecí lopatka na vyhrabavání popela s ohniště
chcu se jenom zeptat,jestli je indiáni nějak zdobili.Myslím tím (vyřezávání,vypalování,různé omotávky,a td.)
na každů sviňu sa někde vaří voda
Re: zvířecí lopatka na vyhrabavání popela s ohniště
Nikdy jsem nic takoveho nevidel, ale obecne se da rict, ze zdobili vse.Holt mely indiansky holky dost casu pri vsem tom skrabani, vydelavani kuzi , suseni masa a pripravy dreva.Je to az s podivem jak to stihaly i kdyz na druhou stranu nejzdobenejsi(nerikam nejkrasnejsi aby me priznivci pralidi-1830 nesezrali ) veci vznikaly az v rezervaci.tom píše:chcu se jenom zeptat,jestli je indiáni nějak zdobili.Myslím tím (vyřezávání,vypalování,různé omotávky,a td.)
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
-
- Začínající přispěvatel
To je zajímavá otázka, jestli vyhrabovali ten popel. Taky bych se spíše přiklonil k tomu, že ne. Stejně pochybuju, že kdy indoši dělali nějaké díry s kameny okolo. To je spíše záležitost českých trampů a táborníků. Viděl bych to tak, že když třeba v létě někde tábořili pár dní, tak prostě rozdělali oheň přímo na zemi, topili jak bylo potřeba a když se stěhovali pryč, tak tam nechali doutnající ohniště, stejně jako veškeré odpadky. Taky nezapomeňme, že se topilo hodně bizoním trusem a řekl bych, že z toho není tolik popela, jako ze dřeva. Otázka je, co bylo v zimě, když se tábořilo déle na 1 fleku, tam už musela vznikat řádná masa popela, a to se muselo nějak řešit.chodí vodou píše:Já bych spíše polemizoval o lopatce či něčem na vyhrabávání ohniště a o tom že indiáni něco takového používali.
-
- Začínající přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
to mi připomělo jak jsem se pozastavoval nad tím, jak rychle uměli třeba rangeři postavit přístřešek z přírodního materiálu. Vzápětí jsem si ale uvědomil, že když bude všude okolo neprostupnej prales a bude mi úplně jedno že ty stromy z kterých očešu větve a kůru to nepřežijou a nebude riziko že na mě přijde nějakej ochranář nebo hajnej, tak to zvládnu s trochou tríninku takyEAGLE-EYE píše:Však kdo nám brání, abychom dělali ohýnek přímo na trávě? Teda kromě majitelů luk a pořadatelů táboření?? Když to tak dělali indoši, tak to musí být EKO, nebo ne?
-
- Začínající přispěvatel
Domnívám se, že indiáni popel když ho bylo už příliž mnoho nahrnuli na nějako starou kůži a vynesli ze stanu a venku někde vysypali.
Eagle-Eye píše:To je zajímavá otázka, jestli vyhrabovali ten popel. Taky bych se spíše přiklonil k tomu, že ne. Stejně pochybuju, že kdy indoši dělali nějaké díry s kameny okolo. To je spíše záležitost českých trampů a táborníků. Viděl bych to tak, že když třeba v létě někde tábořili pár dní, tak prostě rozdělali oheň přímo na zemi, topili jak bylo potřeba a když se stěhovali pryč, tak tam nechali doutnající ohniště, stejně jako veškeré odpadky. Taky nezapomeňme, že se topilo hodně bizoním trusem a řekl bych, že z toho není tolik popela, jako ze dřeva. Otázka je, co bylo v zimě, když se tábořilo déle na 1 fleku, tam už musela vznikat řádná masa popela, a to se muselo nějak řešit.chodí vodou píše:Já bych spíše polemizoval o lopatce či něčem na vyhrabávání ohniště a o tom že indiáni něco takového používali.