ahoj,
chtela jsem se zeptat, jak je to s damskymi leginami?
jsou nutne pod platene saty?
dekuji
damske leginy
damske leginy
maru
- Áhanátamao'o
- Občasný přispěvatel
Nevím, jaká bývala situace u jiných kmenů, ale žádná dobře vychovaná šajenská holčička, dívka nebo žena by bez holenic a šatů s dlouhou sukní a rukávy paty z týpí nevytáhla. Neslušelo se ukazovat cizím mužům lýtka nebo ramena. Kouzlo čádoru nebo burky naštěstí šajenští puritáni neobjevili .
NEKUPUJME ČÍNSKÉ ZBOŽÍ! Čína nehraje fér.
Nepřispívejme vládcům vládnoucím pomocí LŽÍ, VYDÍRÁNÍ a NÁSILÍ.
DON'T BUY CHINESE GOODS! China doesn't play fair.
- Áhanátamao'o
- Občasný přispěvatel
Základní střih je pouhá roura, která se uvazovala řemínkem těsně pod kolenem a přečnívající část se ohrnula dolů. U šajenských jelenicových holenic se často ponechával cíp, který visel až ke kotníkům, a téměř všechny byly obarvené žlutou hlinkou, občas i červenou. Zajímavým fíglem jsou dvě dírky u dolního okraje holenice, kterými se provlékly tkaničky mokasínu. Holenice pak držela na místě a nepřetáčela se.
- Přílohy
-
- Severošajenské děvče kolem r. 1879 s flaušovými holenicemi. Nezdobených flaušových nebo jelenicových holenic byla určitě většina. Vzala si je k šatům s jeleními zuby a zdobným mokasínům, takže se za ně určitě nestyděla. Řešení pro případ časové tísně.
- 3.jpg (26.87 KiB) Zobrazeno 6451 x
-
- Jihošajenské holenice z poloviny 70. let 19. století ovlivněné komančským a kajovským stylem, ale pro jižní Šajenky celkem typické. Tohle už by se stihnout dalo.
- 2.jpg (51.09 KiB) Zobrazeno 6451 x
-
- Naprosto typické šajenské holenice z přelomu 70. a 80. let 19. století. Tyhle už pravděpodobně nestihneš.
- 1.jpg (92.85 KiB) Zobrazeno 6451 x
NEKUPUJME ČÍNSKÉ ZBOŽÍ! Čína nehraje fér.
Dekuji moc za inspiraci!
Sehnala jsem jelenici,ale nedokazu si predstavit,jak to strihnout,aby mi vznikl ten hezky cip jak u druhe varianty holenic.ty se mi zamlouvali nejvic, i kdyz nestihnu do soboty asi moc vysivky,spichnout by se snad daly
Zadam te timto jeste o nacrt strihu techto holenic,jestli mas sim nejake dostupne, ci vlastni,
budu ti nesmirne vdecna
Sehnala jsem jelenici,ale nedokazu si predstavit,jak to strihnout,aby mi vznikl ten hezky cip jak u druhe varianty holenic.ty se mi zamlouvali nejvic, i kdyz nestihnu do soboty asi moc vysivky,spichnout by se snad daly
Zadam te timto jeste o nacrt strihu techto holenic,jestli mas sim nejake dostupne, ci vlastni,
budu ti nesmirne vdecna
maru
Prosímvás nezakládejte tu témata, která tady již jednou jsou. Toto téma uzamykám, pokračujte prosím zde.
http://indiani.cz/diskuse/viewtopic.php?p=8027#8027
http://indiani.cz/diskuse/viewtopic.php?p=8027#8027