Ahoj-chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nechováte krocany, takové ty černé a neměli by jste nějáké peří na šípy-protože normálně se to prodává strašně draho...Díky
o.trojak@gmail.com
Krocaní peří
- Áhanátamao'o
- Občasný přispěvatel
Trváš na krocaních perech? Šajeni například dávali přednost opeření z nejrůznějších dravých ptáků, takže ti stejně dobře může posloužit i pero z káně.
NEKUPUJME ČÍNSKÉ ZBOŽÍ! Čína nehraje fér.
Nepřispívejme vládcům vládnoucím pomocí LŽÍ, VYDÍRÁNÍ a NÁSILÍ.
DON'T BUY CHINESE GOODS! China doesn't play fair.
To je sice pravda, ale sehnat dravčí pera bude pro 14 letého kluka ještě asi mnohem těžší, než sehnat bronzové krocany.Áhanátamao'o píše:Trváš na krocaních perech? Šajeni například dávali přednost opeření z nejrůznějších dravých ptáků, takže ti stejně dobře může posloužit i pero z káně.
Ondra: domluv se se Sapazim, ten bronzové krocany doma chová a občas je i zabíjí, pokud vím, tak pero od něj přijde na cca 4-6 Kč za kus, od překupníků pak za 20,- Kč za kus.
káňata se sehnat dají , i poměrně levně. Lítají velmi dobře.
Ale.
Práce s letkama je docela piplačka a kdybych já v začátcích neznal spoustu fíglů od zkušenějších a neměl po ruce krocany, asi bych s tím sekl. Měkký peří z menších ptáků se mnohem víc kroutí a trhá
Krocani jsou- u mě aktuálně cca 50ks živých ptáků, pět oškubaných. Jen díky stoupajícícm cenám krmiva to už nebude za čtyři ká, ale do dvacky je ještě daleko.
Ale.
Práce s letkama je docela piplačka a kdybych já v začátcích neznal spoustu fíglů od zkušenějších a neměl po ruce krocany, asi bych s tím sekl. Měkký peří z menších ptáků se mnohem víc kroutí a trhá
Krocani jsou- u mě aktuálně cca 50ks živých ptáků, pět oškubaných. Jen díky stoupajícícm cenám krmiva to už nebude za čtyři ká, ale do dvacky je ještě daleko.
- Áhanátamao'o
- Občasný přispěvatel
Vůbec mě nenapadlo, že by měl ta pera z kání někde kupovat. Kdo chodí po světě a dívá se, poměrně často nějaké najde, dokonce i celé uhynulé ptáky. Kdyby to k nám Ondra (pravděpodobně) neměl tak daleko, rád ho pozvu, aby si u nás nějaká vzal.
Pera z káně jsem použil na svůj první "dospělácký" šíp a potíže nemůžu potvrdit. Velmi rád jsem pracoval s klihem, protože opeření potom rychle a pevně drží. Taky není nezbytné trojstranné opeření. Stejný účel splní i dvoustranné a dobovým reáliím to neodporuje. A nebudeš potřebovat tolik per !
Pera z káně jsem použil na svůj první "dospělácký" šíp a potíže nemůžu potvrdit. Velmi rád jsem pracoval s klihem, protože opeření potom rychle a pevně drží. Taky není nezbytné trojstranné opeření. Stejný účel splní i dvoustranné a dobovým reáliím to neodporuje. A nebudeš potřebovat tolik per !
NEKUPUJME ČÍNSKÉ ZBOŽÍ! Čína nehraje fér.