legíny
-
- Občasný přispěvatel
legíny
Jak je to se zdobením legín? Manželka se mně zeptala, jestli se zdobili jen zepředu, a já jsem zjistil, že vlastně nikde nemám žádnou fotku legín zezadu, takže nemůžu říci nic stoprocentně.
Je mi jasné, že na tuhle otázku není jednoznačná odpověď. Pokud ale máte fotky, viděli jste, nebo měli originály v ruce, nebo cokoli jiného, hoďte svůj postřeh/názor sem do pléna. Třeba se tu po delší době rozproudí debata.
Je mi jasné, že na tuhle otázku není jednoznačná odpověď. Pokud ale máte fotky, viděli jste, nebo měli originály v ruce, nebo cokoli jiného, hoďte svůj postřeh/názor sem do pléna. Třeba se tu po delší době rozproudí debata.
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
- Občasný přispěvatel
No já bych upřesnil, že jde o jihošajenské mužské legíny (už jsme to stihli trochu načnout v SZ) A jestli jsem to dobře pochopil, tak Mitach má nějakou fotku, kde je kolem kotníku našit pruh sukna a šev má krytý korálkovým pásem. Jde mu o to jestli ty korálky jdou kolem dokola. Já hlasuji jako že jsou i vzadu, přijde mi to logické.
Ale chtělo by to tu fotku, aby jsme věděli co se řeší.
Ale chtělo by to tu fotku, aby jsme věděli co se řeší.
-
- Občasný přispěvatel
No, já to chtěl nakousnout spíš všeobecně a k něčemu se dobrat. Jako třeba pruhy jsou vždy jen vpředu. Kožené legíny se vážou vždy uzlíkem dopředu, látkové vždy uzlíkem dozadu... atd.
A také jsem si říkal, proč se v debatě omezovat jen na šajeny, ať se také něco dozvíme o vránách a dalších.
A také jsem si říkal, proč se v debatě omezovat jen na šajeny, ať se také něco dozvíme o vránách a dalších.
Hévéése
Hévéése
-
- Občasný přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
Pokud legíny rozdělím na tři části (kvůli popisu, jinak jsou samozřejmě z jedné části):
1. oblast kotníku - tak tam je zdobení (látkou, korálky) kolem dokola
na tom se shodneme?
2. velký pás - ten se snad přišíval u všech jen dopředu
3. kraj a plocha plácačky - tohle zdobení bylo jen vepředu? nebo i vzadu?
Na tomhle jsme se s Dvěma hlasy neshodli.
Ale teď jsem se do toho zamotal už úplně... A mám trochu pocit, že mně za chvíli přesune Eagle do složky OGEN
1. oblast kotníku - tak tam je zdobení (látkou, korálky) kolem dokola
na tom se shodneme?
Na tomhle jsme se s Dvěma hlasy neshodli.
Ale teď jsem se do toho zamotal už úplně... A mám trochu pocit, že mně za chvíli přesune Eagle do složky OGEN
Hévéése
Hévéése
ad 1 souhlas, ad 2 souhlas, ad 3 - rekl bych jak kdy. Lemovani napr muze byt a nemusi a vnitrni motiv muze byt i jiny nebo chybet uplne.Métá?xestse Ohnéssese píše: 1. oblast kotníku - tak tam je zdobení (látkou, korálky) kolem dokola
na tom se shodneme?
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
Myslím panáčku, že pokud to nebudeme mít podloženo nějakým hmatatelným (teda spíš koukatelným) důkazem, je to takové chabé.Savage píše: ad 3 - rekl bych jak kdy. Lemovani napr muze byt a nemusi a vnitrni motiv muze byt i jiny nebo chybet uplne.
Třeba si vzpomínám, že Matosi takové podobné legíny má, ale čert ví jestli je má vůbec nějak zásadně vyšité zepředu, o zadní straně ani nemluvě. A na fotce jsem ho v nich zatím nikde nedohledal.
-
- Občasný přispěvatel
Je jasné, že lemování může být a nemusí, ale když je, je oboustranné, nebo jen zepředu? Je to pokaždé jen vepředu, nebo pokaždé i vzadu, nebo někdy tak a někdy onak....Savage píše:Lemovani napr muze byt a nemusi a vnitrni motiv muze byt i jiny nebo chybet uplne.
A to samé u vnitřního motivu.
Hévéése
Hévéése
Co se týče těch kožených legín s plácačkou z centr. a jižních Plání, tak ty plácačky byly s výšivkou i bez. Pokud byly vepředu plácačky vyšité (většnou vážky, hvězdy, kruhy apod.), tak byly většinou i vzadu, a to buď stejným vzorem, nebo alternativním. Řekl bych, že se jedná o stejný princip, jako třeba u halen, nebo dýmkových vaků. Mám nafocené jedny moc hezké, co se prodaly před pár lety na Ebay. Vzor na plácačkách je vepředu i vzadu totožný.
Jestli myslíš barvené pruhy na kožených legínách, tak ty mohou být i vzadu, resp. pruhy kolem celé nohy, nebo pruhy kolem celé nohy přerušované na 2-4 místech, atp. Myslím, že možností je tady nepřeberně.Métá?xestse Ohnéssese píše: Jako třeba pruhy jsou vždy jen vpředu.
To nevím, většina kožených legín, co jsem viděl má zvláštní šněrování schované uvnitř, kdy venku není vidět žádný spoj. Ale to mluvím o "bottom tab leggings". Ono to chce asi více specifikovat. Je rozdíl mezi koženými legínami 1830 a 1860. A ve stejném období se to může lišit kmen od kmene, nebo oblas od oblasti.Métá?xestse Ohnéssese píše: Kožené legíny se vážou vždy uzlíkem dopředu
To asi většinou ano, alespoň u vraních to víceméně platí.Métá?xestse Ohnéssese píše: látkové vždy uzlíkem dozadu... atd.