České kapely

Vše o pow-wow
wičaša hayčaša
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pát úno 23, 2007 12:42 pm

Příspěvek od wičaša hayčaša »

Tak tak,tady se to nepovedlo,jak říkáme"wigvam se nepovedl a totem je v p*deli".Ale snad se zase tak moc nestalo,šak tam"prodal"jenom 3 předzpěvy :wink:
stejně jsme všichni wašičuni
Uživatelský avatar
JCC
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: pon říj 08, 2007 4:21 pm
Bydliště: Šumperk
Kontaktovat uživatele:

Re: pow wow tempo

Příspěvek od JCC »

Píta Ouminí píše:Vy, co máte zkušenosti se zpíváním a bubnováním indiánských pow wow písní, nemáte pocit, že se na českých (evropských) pow wow hraje často dost pomalu, v pomalém tempu? ...
Taky mám ten pocit, když jsem si dával v USA intertribal, celou dobu jsem se modlil a sliboval, že si budu dávat k obědu menší porce a budu víc trénovat,... Člověk tam opravdu potil krev, když se snažil tancovat naplno (to, že na mě koukali jak na blba už sem psát nebudu :D)
Eagle-Eye píše: Jinak mi subjektivně připadá, že bělošské kapely nemají ten "drajv", jako indiánské. Holt je to kvílení jejich přirozenost, jde jim to jaksi samo od sebe. Bílí kluci se mohou sedřít, ale nikdy to nebude 100% ono.

To máte podobné, jako např. s černošskýma bubnama. Kdysi jsem obdivoval české Tubabu, jaký jim to šlape, ovšem jenom do té doby, než jsem slyšel originál černochy, kteří byli samozřejmě o několik tříd někde jinde.
Musíme si, braši, uvědomit, že native - myslím tím opravdu ty dobré kapely - jsou, jak se říká, ve vodě každý den. Když v tom žijete, je to hned jiná káva (viz Píta citován níže) a neplatí to jen o zpěvu...

Co se černochů týče, jelikož se bavím několik let perkusemi (hudbě se věnuju odmalička), musím říct, že bys, EYE, měl vzít v potaz i to, že černoši jsou v bubnování koupáni od malička, proto, podobně jako Obelix, nemusí užívat kouzelný nápoj, jsou prostě jinde... U dětí se cokoliv daleko rychleji učí a mnohem lépe fixuje, tedy pokud se černoši či indiáni věnují zpěvu a 'kultuře' bubnu od raného věku, budou na tom z pravidla daleko lépe, než my, coby staří fotři - začátečníci. Podobně je to i u mongolských lučišníků a v milionech dalších příkladů.
Píta Ouminí píše:Prostě pokud chceme být dobrou pow wow kapelou, musíme dřít všichni, indiáni i bílí
Na tyhle věci je prostě potřeba pohlížet globálně a nevytrhávat věci z kontextu, to nás totiž svádí ke zbytečným polemikám a okrádá nás to o často cenná svědectví...

A už zase jsem chytrej... :D
*****Don't eat yellow snow...*****
Odpovědět