Stránka 1 z 1

šlachy

Napsal: ned lis 28, 2010 9:48 am
od nahkoxhaáhketa
jakým způsobem rozdělujete surovou šlachu na tenčí vlákna na šití?

Napsal: ned lis 28, 2010 11:28 am
od Eagle-Eye
To musíš hlavně zkusit. Nic to není. Když je silnější, tak ji roztluču kladivem nebo kamenem, měkkčí jsou rozžuchlat i v ruce. Pak ji trháš na půlky a zase na půlky, až na jednotlivá vlákna.

Nejvíce při tom závisí na kvalitě šlachy. Dobrá šlacha je 90% úspěchu, zbytek je v rukách a hlavě.

Nejlepší šlacha je z wapitiho hřbetní. Ostatní jsou o dost horší. Nejhorší je z krávy. U bizona záleží, na co narazíš, některé jsou v pohodě, ale většina taky stojí za prd.

Napsal: ned lis 28, 2010 3:49 pm
od nahkoxhaáhketa
díky zkusím to

Napsal: čtv pro 02, 2010 8:35 am
od nahkoxhaáhketa
podařilo se. díky