Kid Kráčí v dešti
-
- Začínající přispěvatel
- Spící Medvěd
- Začínající přispěvatel
Kráčí v dešti: Spící medvěd má pravdu. Chtělo by to nastudovat originály, než se pustím do výroby čehokoliv. Bez toho je to jen o tvojí fantazii a indianhobby je právě o respektování originálů. Opakuje se to stále dokola:
http://indiani.cz/clanky/index.php?a=7- ... ych-replik
Tady jde hlavně o chyby číslo 1) 2) 3) 4) 5) a 7)
Navíc tohle patří do vlákna "naše tvorba", tedy se diskutuje o dobových palicích, na ukazování vlasních výtvorů jsou tu jiná vlákna.
http://indiani.cz/clanky/index.php?a=7- ... ych-replik
Tady jde hlavně o chyby číslo 1) 2) 3) 4) 5) a 7)
Navíc tohle patří do vlákna "naše tvorba", tedy se diskutuje o dobových palicích, na ukazování vlasních výtvorů jsou tu jiná vlákna.
-
- Začínající přispěvatel
Omlouvám se za to že jsem příspěvek zaslal na jiné téma. ale pokud už se stalo, rád bych se poučil a dozvěděl chyby na výrobku. V předcházejících starších příspěvcích jsem se dozvěděl že palice se také různě zdobily a ověšovaly. Tvar palice a její povrchové zpracování jsem převzal z článku na webu irokezove unas.cz /palice s kulovou hlavicí.... ., nevím ovšem jak je to s malováním. Zdobení hřeby je také prokázáno.. Možná kožené omotávky ? Budu rád za rady a připomínky. Díky.
indianhoby, šamanismus, militaria
- Spící Medvěd
- Začínající přispěvatel
-
- Začínající přispěvatel
Když se podíváš do toho vlákna, kam jsi dal příspěvek, tak tam zrovna několik takových originálních palic je.
Ale obecně: Pokud bys tu palici nechal tak jak je, namořil ji celou na tmavěhnědou barvu a odstranil všechny ty omotávky, kožešinky a peříčka, tak by to byla obstojná palice.
Samotný tvar není nejhorší, ale ta barevná malba a ty přívěsky jsou dost mimo mísu. Naprostá většina palic byla velmi obyčejná, jednobarevná (většinou tmavěhnědá) a často bez jakýchkoliv přívěsků a ozdob.
Všechny tyhle atributy mají svůj smysl. Chce to prvně prostudovat originály, zjistit z nich společné znaky a podle toho se zařídit.
Jak začneš vymýšlet vlastní kreace, tak to je většinou velmi špatná cesta. Já osobně si nedovolím zakomponovat do výrobku jakýkoliv prvek, o kterém nemám doloženo, že se nepoužíval.
Ale obecně: Pokud bys tu palici nechal tak jak je, namořil ji celou na tmavěhnědou barvu a odstranil všechny ty omotávky, kožešinky a peříčka, tak by to byla obstojná palice.
Samotný tvar není nejhorší, ale ta barevná malba a ty přívěsky jsou dost mimo mísu. Naprostá většina palic byla velmi obyčejná, jednobarevná (většinou tmavěhnědá) a často bez jakýchkoliv přívěsků a ozdob.
Všechny tyhle atributy mají svůj smysl. Chce to prvně prostudovat originály, zjistit z nich společné znaky a podle toho se zařídit.
Jak začneš vymýšlet vlastní kreace, tak to je většinou velmi špatná cesta. Já osobně si nedovolím zakomponovat do výrobku jakýkoliv prvek, o kterém nemám doloženo, že se nepoužíval.
- Spící Medvěd
- Začínající přispěvatel
Pokud jsi na FB, doporučuju inspiraci zde :
https://www.facebook.com/WoodlandWarclubs/photos_stream
https://www.facebook.com/WoodlandWarclubs/photos_stream
-
- Začínající přispěvatel
-
- Začínající přispěvatel
-
- Začínající přispěvatel
Kámen je obšívaný hovězí surovkou. Dost důkladně jsem zkoumal vzor a došel jsem k názoru že není vrtaný. Pro jistotu jsem si ještě ověřil z několika pramenů že se používaly oba způsoby. A jelikož jsem měl vhodný kámen, zkusil jsem to takto. Přiložím vzory podle jejichž koncepce jsem se snažil držet.
- Přílohy
-
- P1010187.JPG (113.93 KiB) Zobrazeno 5929 x
indianhoby, šamanismus, militaria
-
- Začínající přispěvatel
-
- Začínající přispěvatel
-
- Začínající přispěvatel