Thaté win
-
- Občasný přispěvatel
Thaté win
Moje prvé jednodielne" lesácke" mokasíny pre "súkmeňovca ". Materiál : mozgovka, ostne, hlinka, bavlnená niť (nemám takú dlhú a dobrú šlachu). Nie je to presná replika - vzor je môj, samozrejme inšpirovaný dobovými obrázkami...
Aj keď to bola dosť hrubá a vypraná mozgovka, tak sa stejnak pri vyšívaní roztiahla a preto tá mokaska pekne nekopíruje tvar nohy, ale ten pre koho to je, má nohu o 2 čísla vačšiu, tak to hádam ušlape do správneho tvaru...
Uvítam Vaše pripomienky
Aj keď to bola dosť hrubá a vypraná mozgovka, tak sa stejnak pri vyšívaní roztiahla a preto tá mokaska pekne nekopíruje tvar nohy, ale ten pre koho to je, má nohu o 2 čísla vačšiu, tak to hádam ušlape do správneho tvaru...
Uvítam Vaše pripomienky
- Přílohy
-
- mokasiny 1.jpg (174.5 KiB) Zobrazeno 6803 x
-
- mokasiny 2.jpg (149.2 KiB) Zobrazeno 6803 x
Ježiš pecka Mohawk s tým som sa už roky nevidel takze on take pekne bude mat tak tomu závidímthate win píše:tie mokasíny sú pre Luboša "mohawka "(od piešťan). No do starej doby zrovna nie sú , ale to ani nebolo mojím zámerom...budem mu robiť ešte jedny, koža bude čierna + urzon - pokúsim sa o dobovejšie farby aj vzor
Na cestě sa chovej tak, jako bys se plížil za zveří, nepřítele musíš spatřit první
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- Občasný přispěvatel
Tabakové vrecúško
Kým sa dostanem k tým ďalším lesáckym mokasínam, tak ma napadlo, že sem zavesím vrecúško na tabak a malú fajočku. materiál : mozgovka, ostne,bavlnená niť. (tie hnedé sú farbené z vlašských orechov, červená je marena farbiarska, a oranž neviem - ale asi potravinárska farba). Strapce (třásne) sú z mojej starej legíny a vzor je z mojej hlavy. Uvítam vaše komenty.
- Přílohy
-
- vrecúško.jpg (141.86 KiB) Zobrazeno 6717 x
-
- Občasný přispěvatel
vrecúško
Nie je to podla predlohy. Väčšinou ma vyšívka napadne a už ju len farebne doladím a použijem, tak aby mala svoj význam. ale v prípade,že niečo chcem spraviť rýchlo - tak samozrejme hľadám inšpiráciu v dobových fotkách - ale nakoniec ten vzor (kríž, kopec, štvorec), použijem tak, aby to presne nekopírovalo originál. Nikdy som výrobky nekopírovala - mám na to svoje dôvody. Takže čakám sprchu o nedobovosti
-
- Občasný přispěvatel
mokasíny 2
Tak tú sú ďalšie mokasíny z "mojej dielne". Po rôznych špekuláciách a rozhovoroch s Danom Polákom som to nakoniec nechala takto jednoducho , v hesle " menej je niekedy viac "
Materiál : mozgovka farbená dubovou kôrou + zelenou skalicou , ostne ofarbené marenou,bavlnená niť.
Materiál : mozgovka farbená dubovou kôrou + zelenou skalicou , ostne ofarbené marenou,bavlnená niť.
- Přílohy
-
- mokasiny 2.jpg (137.06 KiB) Zobrazeno 6579 x
-
- Občasný přispěvatel
farbenie kože
Ahoj, žiaden overený postup nemám - keď som sa pýtala Dana, poradil tú dubovú kôru + zelená skalica (riadne dobové, že ? ). Určite funguje aj ten orech, jelša, ...ale teraz v zime som uvarila tú kôru, dala do toho skalicu a nechala tam namočenú kožu asi dva dni. Keď to vyschlo, tak to vypadalo ako šedá zváračská zástera (otras) tak som to ešte namastila, nech to trochu stmavne a pomohlo. Ale inak na kožu ak vôbec, tak používam klasiku : hlinky + tuk.
Btw, aby boli takéto mokasíny dobové, bývalo okolo tej vyšívky ešte také quillové tenké lemovanie .
Btw, aby boli takéto mokasíny dobové, bývalo okolo tej vyšívky ešte také quillové tenké lemovanie .
-
- Občasný přispěvatel
plášť
Od jedného svojho "žiaka" som dostala dosť veľkú jelenicu , tak som si z nej spravila plášť.
materiál : mozgovka, farba + glej,ostne farbené s orechom a marenou, pony beads, šlacha.
materiál : mozgovka, farba + glej,ostne farbené s orechom a marenou, pony beads, šlacha.
- Přílohy
-
- plášť.jpg (210.32 KiB) Zobrazeno 6184 x