legíny
- OyunkeThanka
- Občasný přispěvatel
Řekl bych, že vzhledem k množství dochovaných exponátů byly kožešinové nohavice velmi ojedinělé. Nicméně se mi podařilo ve svém PC nějaké najít. Tady jsou:Michal píše:Používali indiáni kožušinové leginy ? Či už s chlpom zvonkajšej alebo vnútornej strany.
Assiniboine - AMNH
Cheyenne - místo odkud fotka je netuším
Crow - National Geographic
(Nejsem si úplně jistý zda to jsou nohavice, ale jen na přehozený plášť to nevypadá. Spíš to bude něco jako chrániče, které nosili někteří honáci.)
OyunkeThanka
Ba ne, to budou normálně (nebo spíš nenormálně) klasické leginy s plandákama.OyunkeThanka píše: (Nejsem si úplně jistý zda to jsou nohavice, ale jen na přehozený plášť to nevypadá. Spíš to bude něco jako chrániče, které nosili někteří honáci.)
Honácké chapajeros by byly úzké na nohu, na 99% z bílé ovce a navíc se tenhle styl používal spíš na jihozápadě.
Legginy na zimu
Aké legginy preferujete na zimné tábory a harce ? Kožené, alebo vlnené ? Používate aj nejaké návleky, onuce, alebo si vystačíte len s vysokými zimnými mokasínami ?
Na cestě sa chovej tak, jako bys se plížil za zveří, nepřítele musíš spatřit první
- Píta Ominí
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Legginy na zimu
U nás jsme preferovali kožené (ale spíše z toho důvodu, že jsme nikdo neměli vlněné ), ale když bal hluboký sníh, tak jsme přes kožené legíny dávali od kolen dolů jakési holeňové legíny z vlněné deky - zapínali jsme to perleťovými knoflíky (něco podobného, jak nosívají trapeři). Myslím, že to není až tak stylovka, ale když si házíš snežnicí sníh na lýtky, tak je to praktické.Michal píše:Aké legginy preferujete na zimné tábory a harce ? Kožené, alebo vlnené ? Používate aj nejaké návleky, onuce, alebo si vystačíte len s vysokými zimnými mokasínami ?
LBH - Sedící Býk : Custer 1:0
-
- Začínající přispěvatel
Lesácké legíny
Ahoj, začínám si vyrábět nějaký oblečení na táboření abych mohl konečně někam vyjet, a po zkouknutí Aweho stránek jsem na vážkách mezi lesákama a prerijníma indiánama. Jen by mě zajímalo jak docílit toho že byly lesácký legíny tak tmavý? jestli to bylo nějak barvený nebo jen extrémě vyuzený? a rád se dozvím cokoliv o lesácích jako ohledně spaní v šeltrech a tak, prériáci když spí v týpí u ohně tak je teplo, ale v tom šeltru musí docela kláda ne? ne že bych byl nějakej zimomřivej nebo tak, ale zajímalo by mě to i ohledně deště.
Díky moc za odpověď, nebo se mi ozvěte na můj mail: ei.viki(zavináč)gmail.com abych o tom mohl s někým pokecat, abych věděl na kterou stranu se přiklonit, prériáků znám docela dost, ale lesáka žádnýho.
Díkec Viki
Díky moc za odpověď, nebo se mi ozvěte na můj mail: ei.viki(zavináč)gmail.com abych o tom mohl s někým pokecat, abych věděl na kterou stranu se přiklonit, prériáků znám docela dost, ale lesáka žádnýho.
Díkec Viki
-
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lesácké legíny
já mám tedy legíny barvený. Dobře poslouží vývar z ořechových slupek, pro méně náročné, popř. spěchající, lihové mořidlo na dřevo. Viděl jsem už i "úlet" obarvený sprejem , ale na kůži to chytalo takový zvláštní lesk, že hned po prvním pohledu bylo jasné, že "něco je jinak" ... pak je kromě barvení ještě varianta vyudit, mastit a mastit a mastit a tmavá barva bude brzo... mokasíny jsem tímto způsobem měl úplně černé během týdne. Na legínách to asi bude trvat déle.Viki píše:Jen by mě zajímalo jak docílit toho že byly lesácký legíny tak tmavý? jestli to bylo nějak barvený nebo jen extrémě vyuzený?
v zásadě platí, že jaký si to uděláš, takový to máš ... je to taky hodně o zvyku - já raději dneska spím pod plachtou, kde mám přehled co se okolo děje, než v týpí, kde jsem "zavřenej"... a pokud chceš tábořit v přepychu, tak mnohem lepší než týpí je kopule...Viki píše:a rád se dozvím cokoliv o lesácích jako ohledně spaní v šeltrech a tak, prériáci když spí v týpí u ohně tak je teplo, ale v tom šeltru musí docela kláda ne? ne že bych byl nějakej zimomřivej nebo tak, ale zajímalo by mě to i ohledně deště.